tiistai 10. heinäkuuta 2012

Kirjoitusretriitti Hangossa: lähtövalmiina

Toinen kirjoitusretriittikokemukseni oli tänä kesänä läheisen ystävän kanssa Hangossa hotelli Regatassa.

Hotelli oli upea, huoneet kauniita ja Hanko lumosi meidät.

Mietin aiemmassa kirjoitusretriittipostauksessani, miksi retriittejä tarvitaan. Lisäksi listasin retriitin ainekset seuraavasti: 

- ympäristönvaihdos - tarpeeksi kauas tutuista työpaikan ympyröistä
- irtoaminen arkisista askareista (ruoanlaitosta, siivoamisesta, kaupassakäynnistä) sekä perheen vaatimuksista
- irtoaminen myös jatkuvasta virtuaaliyhteydenpidosta sosiaalisissa suhteissa (eli mieluiten nettitauko ja kännykkä kiinni)
- mahdollisuus ulkoilla ja nauttia luonnosta
- hiljaisuus
- kirjoitukselle pyhitetty aika
- yhteiset kohtaamiset kirjoittamishetkien ulkopuolella vaikka ei välttämättä keskustelua kirjoitetuista teksteistä: vapaamuotoinen, myötämielinen ja rauhallinen oleminenNämä kaikki toteutuivat tässä, lukuunottamatta internet- ja kännykkätaukoa. Lisäksi tällä kerralla huomasin, että meren läsnäolo ja kaupungin kauneus vaikuttivat ajatteluprosessiini omalla tavallaan.

Tällä kertaa ne vaikuttivat minuun niin, että huomasin että kirjoitustehtäväni ei ollut sillä tavoin täyttymys minulle kuin olin kuvitellut.

Minulla on työn alla isohko teksti, jonka kirjoittamiselta odotin elämyksellisyyttä ja jonkinlaista luovuuden iloa ja uppoutumista, vapauttakin. Huomasin kuitenkin että paljon suurempi nautinto liittyi itse ympäristöön. Teksti olikin arkinen asia. Hahmotin siellä mihin elämänvaiheeseen se kuuluu ja mikä sen paikka on.

Hangossa on kuin maailman reunalla. Ehkä en ole ainoa jolle se on tuottanut selvänäköisyyden hetkiä. Tajusin että mukanani tuomani teksti on kotoisin sieltä, mistä olen tulossa. Tulevaisuus sn sijaan odottaa siellä minne olen menossa.

Jos tavoittelee vapautta, on uskallettava tilaan, jossa kaikki ei ole ennakoitavissa.

Tarinan opetus: jos alkaa elämässään toteuttaa sellaista ajatusta, että saattaa itsensä muutokselle alttiiksi, täytyy varautua siihen että "muutos" vie täysin ennakoimattomaan suuntaan. Mukana voi mennä paljon sellaistakin, jota on vaalinut tärkeänä.


**

PS. Omien kuvamuistojeni lisäksi haluan jakaa ihastuttavan uuden blogituttavuuden "Jalkaisin", josta poimin tähän Hanko-postaukset. Tutustukaa tähän hurmaavaan kävelyblogiin!
Erkkerisyvennyksen kaunis flyygelinmuotoinen sohva.
Vesitorni.Appelgrenintien villoja


Fyra Vindarnas Hus, kuulu kahvila tuulisella kalliolla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti