maanantai 6. toukokuuta 2013

Yhteisöllisyyden kuvia kouluttajan päiväkirjasta

Pienryhmä on suunnitellut kurssin päätöspäivän ohjelman, jossa käsitellään kurssilla tehtyjä tuotoksia. Tilannetta valmisteltaessa eräs kurssilainen kirjoittaa valkotaululle tussilla "swotin" nelikentän. Ja sitten parkaisee: apua, tämä olikin permanent-tussi! Ei mene sekuntiakaan, kun joku on jo keksinyt luokan pesualtaalta käsidesin. Sillä hinkaten ja melkeinpä raapien mustat viivat ja tekstit saadaan kuin saadaankin pois neljän kollegan voimin. Kun yhdeltä väsyy käsi, toinen hyppää tilalle.

**

Joka kerran kun tulen lähipäivää pitämään, joku kysyy (aika usein sama ihminen) miten pöydät tällä kertaa laitetaan. Mukaan siirtelyyn tulee aina kuitenkin muitakin. Samaan tapaan tämä joku tai jotkut siirtävät kuin taikasauvan iskusta pöydät takaisin. Joskus ei ehdi edes kissaa sanoa kun luokka on jo peruskuosissa.

**

Kurssilla juodaan aina kahvia ja kuppeja kertyy sinne tänne, kun ihmiset työskentelevät milloin missäkin pöytä-asetelmassa. Joku muistaa usein vaivihkaa kokoilla sinne tänne jäänet kupit takasin tarjoilupöytään, josta ravintolan väki voi ne kuskata pois.

**

Tätä kutsutaan talkoohengeksi. Hienommalta nimeltään yhteisöllisyydeksi. En varsinaisesti ylläty siitä, että sitä näkee yopedakurssilla, mutta aina se sykähdyttää. TYKKÄÄN!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti