tiistai 1. lokakuuta 2013

Heliumpallo

Merkillistä, kevyttä tekstin jätön jälkeistä elämää!  Kirja on saanut muodon, joka on ainakin hetken aikaa pysyvä. Pitkästä aikaa melkein samoja ihmettelyjä kuin väitöskirjan jättämisen jälkeen (josta alkaakin olla hämmentävät 14 vuotta aikaa). Edellisen kerran kokonainen oma kirja on ollut työstettävänä yli 10 vuotta sitten.

Hämmästyttäviä reaktioita. Yöunet ovat normalisoituneet. Aivot lepäävät. Päähän tulee tilaa ja uusia ajatuksia ja ideoita, joita en tiennyt ollenkaan työstäneeni.

Ensin, välittömästi jättämisen jälkeen, tietenkin ensin oli se olo, että en halua ikinä enää kuullakaan mokomasta. Älkää lukeko, älkää kommentoiko, älkää ainakaan katsoko tarkemmin. Tämä olo oli vallitseva, vaikka samaan aikaan lähettelin käsikirjoitusta tutuille.

Sitten hetken päästä alkaa huomata, mitä kaikkea tekstille vielä voisi tehdä, miten se voisi vielä taipua, mitä tähdellistä sieltä ehkä puuttuu. Kommentitkin tuntuvat jo tervetulleilta ja uteliaisuus herää. Mitenkähän joku muu tämän nyt lukisi?

- Odotan mielenkiinnolla mitä kuukauden mittainen aika tekee, jos jo muutama päivä tuottaa näin isoja muutoksia!

**

Lepuuttakaa siis tekstejä, ihmiset. Levätkää teksteistä kirjoittamalla toisenlaisia tekstejä tai tekemällä jotain ihan muuta. Luojan kiitos on olemassa refereeprosesseja. Tekstejä kannattaa korjata moneen kertaan, niin se vain on.Samalla kun nuppi on sisältä kevyt kuin heliumpallo, fyysisesti se painaa monta kiloa. Niskat ilmoittavat olevansa raskaat ja jumissa. Jonkin kai täytyy aina vetää ihmistä maan pinnalle. Lisäksi flunssa tuntuu jotenkin tietävän, että nyt olisi rentoutunut hetki tulla ravistelemaan tuota kehoa.

**

Vieläkin ihmetyttää se miten teksti alkaa saada lähes itsenäisen olion tunnun, melkeinpä persoonan. Miten teksteillä voi olla persoonan kaltainen oleminen mielissämme? (Jotenkin tuntuu että se tyyppi alkoikin jo käydä hermoille.)

Rakas kirja voi olla ystävä.

Mutta juuri nyt en tiedä miten läheinen kaveri haluan tuon käsikirjoituksen kanssa olla. Ehkä minun pitäisi luoda siihen ammatillinen suhde :-)

PS: Tässä aivan toisenlainen Heliumpallo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti